brystkirurgi, kropp, klinikk - Vil 20 års aldersgrense på plastikkirurgi være med på å dempe kroppspresset?

ma%cc%8aleba%cc%8and
brystkirurgi, kropp, klinikk
Vil 20 års aldersgrense på plastikkirurgi være med på å dempe kroppspresset?
Skrevet av: Fornebuklinikken    Publisert: 11.07.2018
Kroppspress er et stort problem blant unge i dagens samfunn, og i den forbindelse dukker det opp forslag om 20-års aldersgrense på plastikkirurgi. Vi på Fornebuklinikken tror ikke på en forbudslinje, fordi 18 åringer jo faktisk er myndige og derfor er i stand til å treffe egne avgjørelser og valg. Vår erfaring er at de relativt få pasienter under 20 år som vi opererer har tenkt seg nøye om og er meget realistiske og reflekterte over egne valg. Så og si alle våre pasienter ønsker et naturlig utseende, ikke noe overdrevent glamour look som man kan få inntrykk av er rådende oppfatning i presseoppslag. De fleste har en god begrunnelse for å oppsøke oss, de har gjort nøye undersøkelser av aktuelle alternativer og forberedt seg grundig før de kommer.
 
Vi frykter at et  redusert tilbud til denne aldergruppen vil kunne føre til økt kosmetisk kirurgi-turisme til Øst Europa og Asia. Det vil ikke disse pasientene være tjent med. Pasienter som opereres av oss blir nøye informert om sitt inngrep, blir fulgt opp om komplikasjoner skulle oppstå, og er omfattet av klinikkens gode forsikringsordninger og NPE (Norsk Pasientskade Erstatning).
 

Hvilket omfang er det snakk om?

Vi har tatt ut tall fra vår pasientdatabase, og gjennomsnittsalderen på kvinner som foretar brystforstørrelse på Fornebuklinikken er 30 år. Dette har vært en stabil trend gjennom mange år.  Årsaken til at de ønsker en operasjon kan være flere, men hyppigste årsak er ønske om å rette opp forandringer som har oppstått etter graviditet og amming. Noen av de yngre kvinnene kan ha ønske i retning av større modellaktige bryst, men de fleste kommer fordi de har asymmetrier og eller tubulære bryst, eller veldig små bryst og ønsker en proporsjonal forstørrelse.
 
Hvem skal vurdere om en 18, 19 eller 20 åring er moden nok til å få utført plastisk kirurgi, og hvordan skal denne vurderingen gjøres? Før man konkluderer på hvilke tiltak som skal settes i verk for å redusere kroppspresset støtter vi oss til PRESS sin hovedanbefaling, at det må lages en nasjonal handlingsplan knyttet til utredninger av unges sårbarhet for påvirkning, retningslinjer for reklame og media, samt utredning av forebyggende tiltak i skole og skolehelsetjeneste https://press.no/prosjekt-perfekt-rapport-om-kroppspress/. I mellomtiden er det viktig å huske at alle plastikkirurger i Norge er underlagt strenge etiske regler for plastikkirurgi, utarbeidet i samarbeid med Den Norske Legeforening.
 
 

Anbefalte innlegg

Viktig med åpenhet rundt ALCL, BIA-ALCL (brystimplantat-assosiert anaplastisk storcellelymfom) brystkirurgi
Neseoperasjon - neseplastikk - rhinoplastikk. ansikt
Visia - avansert verktøy for hudanalyse kosmetiske-behandlinger
Leter du etter en effektivt anti-age fuktighetskrem? kosmetiske-behandlinger
Ønsker du strålende hud med mindre porer? kosmetiske-behandlinger
Hvordan få flat mage igjen? kropp
Endoskopisk brystforstørrelse - kikkehullsteknikk Brystkirurgi
Er du klar for en Black Carpet Treatment? Kosmetiske behandlinger
Våre 5 beste tips for ungdommelig hud Kosmetiske behandlinger
Ny trend innen brystforstørrelse med silikon Brystkirurgi
Narkose Klinikk
Lider du av hyperhidrose / overdreven svetting? Kropp
De fleste har hørt at kollagen er bra for huden, men hva er egentlig kollagen og hvorfor er det viktig for deg? Livstil
Neseoperasjon Ansikt
Øyelokksoperasjon – verdens mest utførte inngrep i ansiktet Ansikt
Har du vurdert behandling med Dermapen? Kosmetiske behandlinger
Antioksidanter beskytter Livstil
Velg riktig type fett, Omega-3 Livstil